Radarbunkeren


 

 

 

 

 

 

Radarbunkeren er desværre lukket indtil videre på grund af Corona-virus

 

På havnen i Thyborøn ligger der flere gamle tyske bunkers, og den ene af dem blev under den kolde krig istandsat af marinehjemmeværnets frivillige i HVF 122 – så den blev anvendelig som radar- og kommandobunker under betegnelsen  Radarbunker Thyborøn.

Denne opgave opfyldte den i mange år, men med de ændrede sikkerhedsforhold i europa, hvor man ikke mener, vi har brug for beredskab, blev bunkeren udfaset i 2014 og overdraget til Lemvig kommune.

Kommunen overdrog straks ansvaret for bunkeren til  Maritimhistorisk Selskab, hvor en bunkergruppe   holder den i driftsklar stand, men nu med henblik på at lade offentligheden få indsigt i, hvordan forholdene var under den kolde krig.

Kommunikationspulten i radarbunkeren.  Radioudstyret er stadig brugbart til kontakt med omverdenen.

 

Der findes en specialudstilling om modpartens – sovjet og DDR – elektroniske udstyr, hvoraf  Maritimhistorisk Selskab  har fået foræret en del af Jørn Harbo Schmidt og andet udstyr, udlånt af Bent Pauli.

 

Samlingen udbygges fortløbende.

Bunkeren er nu blevet udstyret  med nødbelysning og røgalarmer, så der må modtages besøgende, og den er tilgængelig efter aftale med formand for ‘bunkergruppen’   med  mail  til    radarbunkeren@maritimhistoriskselskab.dk   og   vil desuden være åben for publikum i 2020 hver tirsdag fra uge 15 til uge 35 (begge inklusive) i tidsrummet kl. 13-17. Det vil sige, at første åbningsdag er tirsdag den 7. april, og sidste åbningsdag er tirsdag den 25. august.

Entré er 25 kr. (3 Euro).
Medlemmer af Maritimhistorisk Selskab og gæster, der kommer direkte fra Sea War Museum med billet, kommer gratis ind.