Velkommen Aktiviteter Nyhedsbreve Radarbunker Sea War Museum Mindepark Galleri Shop Om os - Kontakt


Stor opbakning til mindehøjtidelighed.

Omkring et par hundrede mennesker var mødt frem for at deltage i årets mindehøjtidelighed for Jyllands slaget i 1916 samt følge afsløringen af det nye "Pejlemærke".Foto Vagn Sandholm + ekstra

 


Fælles sang  - foto Vagn Sandholm

Sidste år blev den årlige mindehøjtidelighed skåret meget ned på grund af coronaen, men i år var alt næsten tilbage ved det normale. Der var  solid opbakning til arrangementet, idet et par hundrede mennesker var mødt ved mindeparken for at deltage i højtideligheden og se den officielle  afsløringen af det såkaldte "Pejlemærke", som er  tegnet og udført  efter ide af kunstneren Paul Cederdorf Holstebro.  


 


Paul Cederdorff Holstebro - + ekstra
Foto: Tommy Bay.

 

Han fortalte,  at det symboliserer et kors over en båd.  Andre opfatter det som et sværd, der er sat ned i jorden som tegn på endt strid og ”aldrig mere krig”.

Paul Cederdorff  har ramt det helt rigtige med sit pejlemærke.

 

 


Foto: Vagn Sandholm


Pejlemærket skal både virke som et naturligt samlingssted ved for eksempel mindehøjtideligheden, men skal også lede gæster til stedet. Derfor er det rejst på diget foran mindeparken, hvor det knejser stolt og viser, hvor mindeparken befinder sig.


Henning Toft Bro
Foto: Tommy Bay.

Biskop Henning Toft Bro fra Viborg, som oprindelig kommer fra Thyborøn, holdt mindetalen og glædede sig over, at korset stod øverst som det pejlemærke, det skal være i livet for os alle.

- Det er med til at sikre, at man kan finde mindeparken og ikke kører forgæves rundt i Thyborøn, sagde Søren Gade, der er formand for mindeparken, i sin tale.


Nicolas Jellicoe
Foto: Vagn Sandholm.

Andre talere var Nicolas Jellicoe, barnebarn af den engelske admiral fra Jyllands slaget, og borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig.
Søren Gade
Foto:Tommy Bay.


Oprindeligt skulle også Reinhardt Scheel Hennings, efterkommer efter den tyske viceadmiral Reinhard Scheer have deltaget i arrangementet, men han blev forhindret  af de gældende Corona regler.

 

Trompetfanfare blev spillet på trompet af  Svend Uth Ovesen,  der også spillede  ”The last Post” som afslutning.
Foto: Tommy Bay


Opbakningen til dagens arrangement var så stor, at der var flere gæster end corona- reglerne tillod at samles inden døre i de røde huse. Derfor blev den efterfølgende, uformelle reception aflyst for andre end indbudte gæster.


Arrangementet var dygtigt og grundigt  tilrettelagt og afviklet af Maritimhistorisk Selskabs ceremonimester  Klaus Kejser Juhl  med praktisk  assistance fra andre medlemmer af vort selskab.

Stor ros og tak til Klaus for det !


Klaus Kejser Juhl
Foto: vagn Sandholm.

Maritimhistorisk Selskabs  salutkanon bidrog med tre højrøstede indlæg.
Foto: Vagn Sandholm
 

Lokale FDF ere delte blomster lagde blomsterbuketter ud ved minde stenene
Foto: Tommy Bay


  Blomsterbuket lægges.
Foto: Tommy Bay


Paul Cederdorff - Foto: Tommy bay
 

Opdateret 08-06-2021


Sponsorer

Ringkjøbing Landbobank

 Lemvig Kommune

 

 

All rights Maritimhistorisk Selskab

  Nyttige links
Museum Sea Art
 undervandsgruppen.dk/
Vikingeskibsmuseet
Stranding museum
JD Contractor